Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Dana Ciğer

(Dana Ciğer nasıl yapılır)

Dana Ciğer için kullanılan malzemeler :
yarım kepçe ayçiçeği sıvı yağı
yarım kg dana ciğer
2 adet kuru soğan.
tuz

Tarifi :
Tek parça dana ciğeri alın. Önce, ciğeri bir güzel yıkayın. Daha sonra, ciğeri 3-4 parçaya ayırın. Ve her parçayı, inceltmek için iç kısmından tekrar kesin. Bu şekilde hem iç kısmı açılıyor, hem de ciğer parçaları iki parça haline geliyor.

Tencereye sıvı yağı dökün. Sonra ciğerleri tencereye yerleştirin ve pişirin. Ciğerleri hafifçe kızartın. Üzerine kuru soğanı halka halka kesip tencereye atın. Ardından tuzunu ekleyin ve tencerenin altını kısın. Kapağı kapatıp 50 dakika kısık ateşte pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.