Ana Sayfa > Tatlılar > Bökmen

(Bökmen nasıl yapılır)

Bökmen için kullanılan malzemeler :
4,5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı ekmek kırıntısı
yarım su bardağı su
1 su bardağı esmer şeker
1 bardak süt

Tarifi :
Tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine ekmek kırıntısını ilave edin. Ardından suyu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak işlemi devam ettirin. Karışımı mama haline getirin.

Bu arada ayrı bir kapta şeker ve sıcak sütü buluşturun. Şekeri eriyene kadar karıştırın. Daha sonra, bu karışımı mama haline gelmiş bökmenin üstüne dökün.

Bu işlemden sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.

Tezgâhta kendi halinde soğumaya bırakın. Soğuma işlemi bitince kâselere aktarın ve sofraya götürün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.