Ana Sayfa > Tatlılar > Kuş Dili Tatlısı

(Kuş Dili Tatlısı nasıl yapılır)

Kuş Dili Tatlısı için kullanılan malzemeler :
25 gram maya
un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
esmer toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su

Tarifi :
Bardağa suyu ve tuzu koyup karıştırın,sonra hamur karacağımız kaba dökün. Üzerine mayayı ekleyin mayayı eritin. Ardından yagı ve karbonatı ilave edin.

Daha sonra, un dökün ve hamuru karın. Hamuru kardıktan sonra üzerini havlu ile örtün ve dinlendirmeye alın.

Kullanıma hazır olan hamuru yumruk büyüklüğünde yumak haline getirin. 1 tane yumak alın ve yufka şeklinde açın. Fakat kalınlığı 2 cm. olmalı. Yufkaları paralelkenar şeklinde kesin. Kesilen paralelkenar kuşdili hamurunu ortasından bir delik açıp hamurun diğer ucunu o delikten çıkarın. Hamur, kuşdili şeklini alacaktır. Fakat kuşdili paralelkenarı bıçakla değil, dalgalı kurabiye bıçağı ile kesin. Bu şekilde, kenarları dalgalı bir görünüm kazansın. Daha sonra, tavaya sıvı yağı dökün. Yağı kızdırın. Ardından kuşdili hamurlarını kızartmaya başlayın.

Kızarmış hamurları tavadan alır almaz ayrı bir kabta üzerlerine esmer şeker serpin. İşte kuşdili tatlımız hazır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.