Ana Sayfa > Turşular > Buhara Usulü Turşu

(Buhara Usulü Turşu nasıl yapılır)

Buhara Usulü Turşu için kullanılan malzemeler :
200 gr. karnabahar
5 adet turşuluk patlıcan
2 adet havuç
8 yaprak beyaz lahana
6 adet salatalık
6 adet yeşil domates
yarım kg. kırmızı domates
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı kuru nane
üzüm sirkesi
tuz

Tarifi :
Malzemeleri ayrı ayrı tencerelerde su içinde haşlayın. Sebzeler haşlanırken her sebze suyuna bir yemek kaşığı tuz eklenmeli. Karnabaharı dallarını ayırıp tencereye su ve tuz atın. Karnabaharı 8 dakika haşlayın. Patlıcanın kabuğunu soymadan göbek kısmından bir kere kesip 2 parça haline getirin ve onu da ayrı bir tencerede içine tuz katarak 8 dakika haşlayın. Havuçları küçük tekerleklere halinde doğrayıp ayrı bir tencerede yine suya tuz ekleyip 15 dakika haşlayın. Lahanayı kaynamış suya doğramadan koyup haşlayın. Lahananın da haşlanma süresi 6 dakika olsun.

Sebzeleri haşladıktan sonra, süzgeçten geçirin ve soğumasını bekleyin. Sebzeleri turşu kavanozuna koymadan önce sularının iyice süzüldüğüne emin olun. Yeşil domatesleri ve de salatalıkları olduğu gibi yıkayıp bütün halinde kavanoza koyulmak üzere süzgeçte bekletin.

Daha sonra ayrı bir kaba kırmızı domatesi rendeleyip koyun. Üzerine kuru nane ve 2 yemek kaşığı tuz ilave edin. Sonra, sarımsakları blenderden geçirip malzemenin içine ekleyin. En son olarak bu malzemeye yarım su bardağı sirkte dökün ve malzemeyi iyice karıştırın.

Sonraki işlemde 3 litrelik kavanozu iyice yıkayıp temizledikten sonra, ters çevirin. Ve kurumaya bırakın. Kavanozun içinde bir Damla dahi su kalmamasına dikkat edilmeli. Şimdi kavanoza önce sebzeleri yerleştirin. Sonra da hazırladığımız domatesli karışımı kavanoz dolana kadar üzerine dökün. Kapağını kapatın.

Turşu 3-4 gün içerisinde yenmeye hazır olacaktır. Dilerseniz karanlık ve serin bir odada uzun bir müddet saklayabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.