Ana Sayfa > Turşular > Badring Turşusu

(Badring Turşusu nasıl yapılır)

Badring Turşusu için kullanılan malzemeler :
3 litrelik kavanoza sığacak kadar turşuluk salatalık
yarım demet dereotu
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı tuz

Tarifi :
Salatalıkları yıkayın ve üzerinde bir damla su kalmayana kadar kurumaya bırakın. Aynı şekilde kavanozu da yıkayın ve ters çevirip kurutun.

Sonra, bir tencerede su kaynatın ve soğumaya bırakın. Ardından kavanozu alın, salatalıkları kavanoza yerleştirin. Aralarına dereotunu kıymadan dal şeklinde, sarımsakları ise, diş ve kabuklarını soymadan yerleştirin. Üzerine tuzu serpin ve sirkeyi dökün. En son kaynatıp soğuttuğumuz suyu kavanozun ağzına kadar doldurun.

Bu işlem de bittikten sonra, kavanozun kapağını kapatıp karanlık ve serin bir odada bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.