Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Karbonatlı Çörek

(Karbonatlı Çörek nasıl yapılır)

Karbonatlı Çörek için kullanılan malzemeler :
2 bardak un
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Bütün malzemeleri karıştırp yoğurun. Hamur kıvamına geldikten sonra üzerine bir bez örterek 10 dak. dinlendirin. Tezgaha bir miktar un serperek hamuru üzerine alın. 1,5 cm kalınlığında açın.Açtığınız hamurdan bir bardağın ağzıyla yuvarlak parçalar kesin. Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serdiginiz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dak. üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:Yanın da reçel veya labne peyniri ile sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Reçel - labne peynir
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.