Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Yumurta Benyesi

(Yumurta Benyesi nasıl yapılır)

Yumurta Benyesi için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
tuz
karabiber
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı soda
1 yumurta akı
sıvıyağ
kıyılmış maydanoz

Tarifi :
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın.1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.