Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Soslu Çipura

(Soslu Çipura nasıl yapılır)

Soslu Çipura için kullanılan malzemeler :
2 adet çipura
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yeteri kadar tuz

roka sosu :
1 demet roka
1 su bardağı yoğurtlu mayonez
1 demet yeşil soğan
tuz

Tarifi :
Balığı temizleyip üzerine yan şekilde iki kesik atın.Fırında veya fırın ızgarasında pişirin. Rokayı ve taze soğanı ayıklayıp rondoda incecik kıyın. Bir kasenin içinde kıyılmış roka,soğan ve mayonezi karıştırın. Hazırladığınız roka sosunu servis tabağına döşeyin. Üzerine ızgara çipurayı koyarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.