Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Pankek

(Pankek nasıl yapılır)

Pankek için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
1 bardak un
3/4 bardak süt
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 kaşık zeytinyağı
az tereyağı
tavayı yağlamak için

Tarifi :
Yumurtayı tuz ve şekerle çırpın. Sütü ve elenmiş un+karbonatı ekleyip iyice karıştırın. Son olarak yağı ilave edin. Yapışmaz tavayı ısıtın.

Pankekleri dökeceğiniz bölgeleri tereyağ ile yağlayın. (tavanın tabanını bütün olarak yağlar iseniz pankekleri kaşıkla döktüğünüzde boş kalan yerlerdeki yağlar yanar. Onun için yalnızca pankekin altında kalacak yerleri yağlamaya dikkat etmeli). Yağlama işlemi yalnızca ilk başta yapılacak. Yemek kaşığı ya da (benim tercihim) servis kaşığı ile ısınmış ve yağlanmış tavaya aralıklarla dökün. Aynı anda 3-4 tane dökebilirsiniz.

Pankeklerin üstü pıt pıt kabarcıklarla dolunca bir spatula ile tersini çevirin. Altı da pişene kadar pişirin! Servis tabağına üst üste kule gibi dizin ki hemen soğumasınlar. Birkaç pankeki önce biraz peynirle, sonra da biraz reçelle afiyetle yeyin, yedirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.