Ana Sayfa > Tatlılar > Çikolata Soslu Armut Tatlısı

(Çikolata Soslu Armut Tatlısı nasıl yapılır)

Çikolata Soslu Armut Tatlısı için kullanılan malzemeler :
5 armut
1 su bardağı şeker
4-5 karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1/2 limon suyu
2 su bardağı su

Sosu için:
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su baradağı soğuk su
2 çay kaşığı vanilya
bir tutam tuz

Tarifi :
Armutlar soyulup biraz limonlu suda bekletilir. Sonra tencereye koyulur, içine karanfil, şeker, limon suyu, tarçın ve suyu eklenip pişirilr. Başka bir kapta kakao, şeker, su ve vanilya karıştırılır, bir tutam tuz ilave edilir. Karıştırarak sos pişirilir. Armutlar piştikten sonra servis kabına alınır ve üzerine hazırlanan sosdan gezdirilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.