Ana Sayfa > Çorbalar > Havuç Çorbası

(Havuç Çorbası nasıl yapılır)

Havuç Çorbası için kullanılan malzemeler :
4 havuç
1 soğan
4 su bardağı et suyu
1/2 çay bardağı su
3 çorba kaşığı teryağı
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
tuz
kuru nane


Tarifi :
Havuçlar rendelenir, mercimeklerle birlikte yağda kavrulur. Sonra soğanı eklenir ve
ardından suyu koyulur. 20 dakika pişmeye bırakılır. Mısır nişastası çorbanın su ile
açılarak çorbanıniçine ilave edilir, tuzu ayarlanır ve üzerine kuru nane serpilerk servis
yapılır.


Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 18 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.