Ana Sayfa > Çorbalar > Cipsli Çorba

(Cipsli Çorba nasıl yapılır)

Cipsli Çorba için kullanılan malzemeler :
250 gram patates
250 gram havuç
1 adet soğan
6 tatlı kaşığı sebze suyu
200 ml. süt
300 gram sosis
100 gram bezelye(dondurulmuş)
100 gram mısır(konserve)
1 paket patates püresi
2 yemek kaşığı maydanoz
50 gram patates cipsi
karabiber

Tarifi :
Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız sebzeyi koyup çevirin. Sebze suyu ve 2 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Sebze suyu ve sütü tencereye ilave edin. 10 dakika orta ateşte kaynatın. Bu arada sosisleri verevine dilimlere kesin. Mısır ve bezelyeyi katın, patates püresini serpin. 1 dakika daha pişirin.

Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosis ve maydanoz ilave edin. Son olarak üzerine birkaç cips serpiştirin. Adım adım çorbanın hazırlanması
Havuçları önce uzunlamasına kesin, sonra küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan kesip önce uzunlamasına sonra enlemesini kesin. Doğradığınız tüm sebzeleri bir tencereye koyun ve tereyağında kavurun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.