Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Beyaz Miki

(Beyaz Miki nasıl yapılır)

Beyaz Miki için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
400 ml. süt
1 adet çubuk vanilya
24 adet yaprak badem
20 gram biter çikolata
1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
toz tarçın

Tarifi :
Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın. Karışımı bir tencerenin içine boşaltın. 4-5 dakika normal ısıda kaynatmadan karıştırarak pişirin. Tarçın katıp karıştırın ve hemen çok soğuk bir kabın içine boşaltın.

Diğer tarafta çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek pudra şekerini ekleyin. Yumurta aklarını bir krema sıkma torbasına doldurun. Delikli kepçenin üzerine üçgen şeklinde sıkıp kaynar suya daldırın. Bir taşım kaynatıp bir mutfak havlusu üzerine çıkarın. Erimiş çikolatayı yağlı kağıttan hazırladığınız külah içine koyup yine bir yağlı kağıt üzerine mikinin göz ve kuyruklarını sıkın. Soğumaya bırakın. Yumurtadan üçgen gövdelere göz ve kuyruklarını yerleştirin.
Yaprak bademlerden kulaklarını yapın.

Hazırladığınız tarçınlı kremayı tabağa yayın üzerine mikileri yerleştirip servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.