Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Mısır ve Brokolili Kumpir

(Mısır ve Brokolili Kumpir nasıl yapılır)

Mısır ve Brokolili Kumpir için kullanılan malzemeler :
4 adet büyük boy közlük patates
50 gr. tereyağ
10 gr. un
250 ml. süt
150 ml. krema
60 gr. kaşar peynir
50 gr. mısır
tuz
karabiber

Tarifi :
Patatesleri sebze fırçasıyla yıkayın ve kumlarını temizledikten sonra kurulayın. Çatalla delip, tuz ve karabiber serperek folyoya sarın. Önceden 240 derecede ısıtılmış fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Yapışmaz yüzeyli tencereye tereyağ koyun. Eriyince unu ekleyin ve tahta kaşıkla kokusu çıkana kadar orta ateşte karıştırın. Azar azar sütü ekleyin. Tuzlayın, biberleyin. Kaşar peynirini rendeleyin. Mısırla beraber ekleyin. Karıştırın. Kremayı da ilave edip bir taşım kaynatıp ateşten alın.

Brokolileri dirice kalacak şekilde buharda 10 dakika pişirin.

Patatesleri folyodan çıkarın. Bıçak yardımıyla boyuna yarın. Hazırladığınız mısırlı beşamel sosu doldurun. Brokolileri de dik olarak sosun üzerine saplayın ve sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.