Ana Sayfa > Tatlılar > Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut

(Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut nasıl yapılır)

Portakal Reçelli ve Frambuaz Marmelatlı Donut için kullanılan malzemeler :
500 gram un
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı tozşeker
40 gram kuru maya
2 adet yumurta
1 fiske tuz
kızartmak için: sıvıyağ
bulamak için: tozşeker
arası için: portakal reçeli ve frambuaz marmelatı

Tarifi :
Unu yoğurma kabına eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağını unun içine elinizle ufalayın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık sütün içine tozşekerin 1/3’ünü ve mayaya koyup eritin. Daha sonra una ilave edin. Geri kalan tozşeker, yumurta ve yapışmayacak sıvı bir hamur elde eden ekadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir ortamda hamur iki misli olana kadar kabarmasını bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve lenizle yassılaştırıp bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesin. Hamur biten ekadar işleme deam edin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ortalarına parmağınız ile delikler açın ve yine kabarmaları için 15-20 dakika daha bekletin. Kızdırılmış sıvıyağda kabaran hamurları önlü arkalı kızartın. Soğuduktan sonra enlemesine ortalarından kesin ve portakal reçeli ile frambuaz marmelatı sürün.

Not: Dilerseniz tozşeker, pudraşekeri veya esmerşekere batırarak servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,037 saniyede oluşturuldu.