Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Fırında Patatesli Köfte

(Fırında Patatesli Köfte nasıl yapılır)

Fırında Patatesli Köfte için kullanılan malzemeler :
7 adet haşlanmış patate
250 g kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 kase yoğurt
1 soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
maydanoz
kimyon
karabiber
kırmızıbiber
tuz
sıvı yağ


Tarifi :
Haşlanmış patatesler ikiye ayrılır ve içleri oyulur. Bunlar bir tepsiye dizilir. Bir kaba soğan
rendelenir, patateslerin içinden çıkan parçalar da rendelenerek soğanlara eklenir.
Kıyma, 1 yumurta, doğranmış maydanoz, kimyon, kırmızıbiber, karabiber, tuz koyup
karıştırılır. Ekmek içi ilave edilerek kıvamının koyulaşması sağlanır. Bu karışımdan
köfteler yapılır ve patateslerin içine koyulur. Üzerlerinden biraz yağ gezdirilir ve fırında
pişirilir. Pİştikten sonra servis tabağına alınır ve biraz soğuyunca yoğurt, sarımsak, biraz
ince kıyılmış mayddanoz, tuz karışımıyla hazırlanan sos ile servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 7

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.