Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Şekerli Hamurlar

(Şekerli Hamurlar nasıl yapılır)

Şekerli Hamurlar için kullanılan malzemeler :
250 gram toz şeker
200 gram un
15 ml gazoz
2 adet yumurta
2 litre sıvıyağ
15 ml sıvıyağ
½ adet limon
kabartma tozu

Tarifi :
Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına sırasıyla un, 1 fincan su, gazoz, 2 adet yumurta, kabartma tozu, 15 ml sıvıyağı koyun. Mikser ile moza kıvamında suluca bir hamur elde edene kadar çırpın. Fritöze 2 litre sıvıyağ koyun ve 180 derecede ısınmaya bırakın. Hazırladığınız bulamaçtan kaşık kaşık fritöze döküp kızartın. Kızaran hamurları soğuk şuruba batırın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.