Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Civciv

(Civciv nasıl yapılır)

Civciv için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
5-6 adet sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
beşamel sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
bir buçuk su bardağı süt
süslemek için:
havuç
zeytin ezmesi

Tarifi :
Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin. Beşamel sos için, bir tavada kızdırdığınız tereyağında unu kavurun. Sütü ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Beşamel sosu patatesin içine katın ve karıştırın. Sosisleri haşlayın ve halka şeklide doğrayın. Patatesin yarısını civciv şeklinde bir kalıba yayın. Üzerine sosis ve kaşar peyniri serpin. Kalan patatesi soslu karışımın üzerine yayın. Civcivi kalıbından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine çıkarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Servis tabağına aktarın. Havuçtan kanat, zeytin ezmesinden göz yaparak ikram edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.