Sebzeli Hamburger için kullanılan malzemeler :
450 gram kıyma
10 gram hardal
bir su bardağı maden suyu
20 ml zeytinyağı
50 gram kornişon turşusu
200 gram yoğurt
2 adet domates
4 adet yuvarlak çavdar ekmeği
4 adet marul yaprağı
2 dal maydanoz
tuz, biber
Tarifi : Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve köftelerin her iki tarafını da 2-3 dakika kızartın. Turşuyu küp doğrayın ve yoğurt ile karıştırın. Elde ittiğiniz karışımdan 2 tatlı kaşığı kadarını ayırın. Maydanozun yapraklarını kopartın. Domatesi blanşe edip kabuklarını soyun ve dilimlere ayırın. Ekmekleri ikiye bölün ve dilimlere yoğurtlu karışımdan sürün. Altta kalacak dilime marul yaprakları ile domatesleri paylaştırın. Tuz, biber ile tatlandırıp üzerine sırasıyla köfteleri, kalan yoğurtlu karışımı ve maydanoz yapraklarını koyup ekmekleri kapatın. Dilerseniz aralara ve hamburgerin üstüne ananas dilimleri yerleştirebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009