Ana Sayfa > Salatalar > Biberli Buğday Salatası

(Biberli Buğday Salatası nasıl yapılır)

Biberli Buğday Salatası için kullanılan malzemeler :
400 gram kırmızı ve yeşil biber
1 adet soğan
20 gram tereyağı
200 gram buğday
400 ml sebze suyu
250 gram tavuk sosis
1 demet frenk soğanı
tuz, biber

Tarifi :
Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin. Soğanı da soyup küp doğrayın ve her ikisini de tereyağında çevirin. Önce buğdayı, artından sebze suyunu ilave edip orta ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. Sosisleri dilimlere kesin. Buğdaya ilave edin ve kısa bir süre ısıtın. Frenk soğanını halka kesip ilave edin. Dilediğiniz kadar tuz, karabiber ile tatlandırıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.