Biberli Buğday Salatası için kullanılan malzemeler :
400 gram kırmızı ve yeşil biber
1 adet soğan
20 gram tereyağı
200 gram buğday
400 ml sebze suyu
250 gram tavuk sosis
1 demet frenk soğanı
tuz, biber
Tarifi : Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin. Soğanı da soyup küp doğrayın ve her ikisini de tereyağında çevirin. Önce buğdayı, artından sebze suyunu ilave edip orta ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. Sosisleri dilimlere kesin. Buğdaya ilave edin ve kısa bir süre ısıtın. Frenk soğanını halka kesip ilave edin. Dilediğiniz kadar tuz, karabiber ile tatlandırıp servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009