Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Nohutlu Dövme Pilavı

(Nohutlu Dövme Pilavı nasıl yapılır)

Nohutlu Dövme Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım çay bardağı nohut
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz

Tarifi :
Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin. Tencerenin kapağını yarım kapalı bir şekilde orta ateşte pişmeye bırakın. Nohut ve buğday yumuşayınca ocağın altını kapatın. Diğer tarafta bir tavada tereyağı ve sıvıyağı eritin ve pilavın üzerine gezdirin. Tencerenin kapağına bir kağıt havlu kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Pilavı karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.