Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tavuklu Gül Böreği

(Tavuklu Gül Böreği nasıl yapılır)

Tavuklu Gül Böreği için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 adet yufka
1 su bardağı tavuk suyu
karabiber, tuz
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
sarımsaklı yoğurt
nane, pulbiber

Tarifi :
Tavuk göğsünü haşlayıp, küçük parçalara ayırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Yufkayı dörde bölün. Tavuk etinden alıp, yufkanın geniş kısmına koyun. Sigara böreği sarar gibi sarıp, kendi etrafında döndürerek gül böreği şeklinde kıvırın. Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Isıya dayanıklı bir kaba koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine sıcak tavuk suyu gezdirip yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Eritilmiş tereyağında nane ve pulbiberi yakıp, üzerine gezdirerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.