Ana Sayfa > Tatlılar > Muz Marmelatlı Saray Revani

(Muz Marmelatlı Saray Revani nasıl yapılır)

Muz Marmelatlı Saray Revani için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
6 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
2 paket vanilya
bir buçuk su bardağı marmelat
iri dövülmüş ceviz ya da fındık
2 adet mut
şerbet için: 4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
¼ limon dilimi

Tarifi :
Şerbet için tozşeker, su ve limon dilimini birlikte kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Hamur için, yumurtaları, 2 su bardağı tozşeker ile birlikte mikserle köpürene dek çırpın. Ardından 2 su bardağı elenmiş unu, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpın. Köşeli bir tepsiyi yağlayıp, üzerine biraz tozşeker serpiştirin. Hamuru, tepsiye döküp 200 derece fırında pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarıp üzerine ince bir kat marmelat sürün ve fındık ya da ceviz serpin. Muzları yerleştirip hemen sıcakken rulo yaparak sarın. 1 cm aralıklarla kesin ve servis tabağına dizin. Önceden hazırlayıp iyice soğuttuğunuz şerbeti ruloların üzerine gezdirip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.