Ana Sayfa > Çorbalar > Çakıldaklı (ekşili) Çorba

(Çakıldaklı (ekşili) Çorba nasıl yapılır)

Çakıldaklı (ekşili) Çorba için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı döğme
1 çaybardağı kurufasulye
1 çaybardağı nohut (önceden ıslatılmış)
4 patlıcan
4 kabak yeşil ve kırmızı biber
biber salçası
soğan
sarımsak
ekşi
kuru nane

Tarifi :
kurubaklagiller haşlanır daha sonra içerisine küp küp doğranmış patlıcan vakabak eklenir biberler tüm eklenir sebzeler pişince ayrı bir tencerede yağda bir adet soğan kavrulur salça kurunane sarımsak ekşi katılır bi kere ocakta çevrilir haşlanmış sebzelerin üzerine dökülür sevise sunulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.