Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuklu Patates Dolması

(Tavuklu Patates Dolması nasıl yapılır)

Tavuklu Patates Dolması için kullanılan malzemeler :
6 adet iri patates
1 tavuk bonfile
1 sivri biber
2 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı salça
yağ

Tarifi :
Patatesler soyulduktan sonra ortadan ikiye kesilir ve geniş tarafından içleri oyulur. İçleri
oyulmuş patatesler kızgın yağda hafif kızartılır. Daha sonra bunlar bir fırın kabına alınır.
Bir tencere birmiktar yağ koyulur ve içine kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ilave edilir,
sonra sırsıyla soğan, sivri biber, domates, sarımsak koyulur. Baharatlarıda ilave
edildikten sonra iç hazır olur. Bu içle patateslerin içleri doldurulur. Üzerlerine kaşar
peyniri rendesi dökülür ve salça sulandırılarak dibine koyulur, üzerindeki kaşarlar
eriyene kadar pişirilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.