Ana Sayfa > Tatlılar > Hasıda (Pekmezli Cevizli Tatlı)

(Hasıda (Pekmezli Cevizli Tatlı) nasıl yapılır)

Hasıda (Pekmezli Cevizli Tatlı) için kullanılan malzemeler :
3 çay bardağı pekmez
4 çay bardağı su
3 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
1 yemek kaşığı (tepeleme) un
¾ su bardağı iri dövülmüş ceviz

Tarifi :
Pekmezle suyu karıştırıp bir tencereye alalım.
İçine un ve nişastayı koyup tahta kaşıkla iyice karıştıralım ve kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
Kaynayana kadar karıştırmayı hiç bırakmayalım.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp,sudan geçirilmiş borcama dökelim.

Cevizi tatlımızın üzerine serpip kaşığın arkasıyla bastırarak tatlının içine gömülmesini sağlayalım.

Soğuyana kadar oda sıcaklığında soğuduktan sonra da 1 saat kadar buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.