Ana Sayfa > Tatlılar > Stıcky Toffee Pudding

(Stıcky Toffee Pudding nasıl yapılır)

Stıcky Toffee Pudding için kullanılan malzemeler :
kek için :
1 su bardağı hurma (40 adet)
1 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı sıcak su
¾ su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
40 gram margarin
2 su bardağı un

toffee sos için :
50 gram margarin
200 ml krema
1 su bardağı esmer toz şeker
3 yemek kaşığı su

Tarifi :
Hurmaları yıkayıp sıcak suyun içine atalım ve 5 dakika kaynatalım. Daha sonra sıcak sudan soğuk suya alalım ve bir kaç dakika bekleyip, kabuklarını soyalım,çekirdeklerini çıkartalım.

Hurmaları 1 su bardağı su ve vanilya ekstresi ile birlikte ocağa yerleştirelim ve 2 dakika süreyle karıştırarak kaynatalım. Bu işlermi derin bir kapta yaparsak taşmasını engellemiş oluruz.
Bu arada fırını 185C ye ayarlayalım ve çalıştıralım.

20X30 cm ebatındaki fırın kabımızı yağlayıp bir kenara koyalım. Bir kapta margarin ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Bu karışıma un,kabartma tozu ve karbonatı eleyerek koyalım.

Hurmalı karışımı da ekleyip hafifçe karıştıralım.
Kek hamurunu fırın kabına döküp 175C ye ısıttığımız fırında 40 dakika süreyle pişirelim.
Ben bu kadar sürede üstünün fazla kızaracağını düşünerek,ilk 20 dakika fırının altına yakın pişirdikten sonra,orta sıraya çıkartıp 20 dakika daha pişirdim.

Kek pişerken toffee sosu hazırlayalım.
Bunun için tüm malzemeleri karıştırıp ocağa yerleştirelim. Kısık ateşte karıştıra karıştra pişirelim. Kaynayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Soğurken üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alalım.
Kek piştikten sonra dilimleyelim ve soğumuş olan sosu üzerine dökelim. Tekrar fırına koyup 4 dakika dada pişirelim ve ılık olarak servis yapalım.

Eğer benim gibi tek kişilik kaplarda denemek isterseniz sosu dökmeden önce kekin üzerine bıçakla 2-3 çizik atarak sosun kekin altına kadar ulaşmasını sağlamalısınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.