Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıvırma

(Kıvırma nasıl yapılır)

Kıvırma için kullanılan malzemeler :
hamuru için :
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartmaz tozu
alabildigi kadar un

içi için :
3 su bardagı dövülmüş fındık
3 su bardağı toz şeker

kızartmak icin sıvı yağ
açmak için nişasta

Tarifi :
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Ele yapışmayan kolay açılabilir bir hamur elde edene kadar un eklemeye ve yoğurmaya devam edelim.

Hamurumuz hazır olunca üzerini bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar dinlendirelim. Bu arada dövülmüş fındıkla toz şekeri iyice karıştıralım.
Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta kullanarak açalım. İnce ama baklava yufkasından biraz daha kalın bir yufka açmalıyız.

Açtığımız yufkanın içine fındıklı şekerli içten serpip ortadan ikiye keselim. Her bir parçayı oklava kullanarak gevşek bir şekilde rulo yapalım ve kendi etrafında kıvıralım. Bu işlemi oklava kullanmadan da yapabilirsiniz ancak yeteri kadar gevşek bir rulo yapamazsanız kendi etrafında kıvırırken hamur parçalanır. Hazırladığımız ruloyu bir teflon tavanın ortasına kendi etrafında sararak koyalım. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp ilk koyduğumuz rulonun etrafına sarmaya devam edelim. Tava dolunca üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ gezdirip kısık ateşte güzelce pişirelim. Ters düz etmek için düz bir kapak kullanalım ve diğer tarafını da güzelce pişirelim. Pişirme aşamasında çok dikkatli olmak lazım,ocağın başından ayrılmayın ve tavanın her tarafının pişmesi için ocağın üzerinde gezdirin.

Kıvırmamız pişince çubuklar şeklinde kesip soğuk ya da ılık olarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.