Ana Sayfa > Tatlılar > Gökkuşağı Tatlısı

(Gökkuşağı Tatlısı nasıl yapılır)

Gökkuşağı Tatlısı için kullanılan malzemeler :
hamuru için :
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu

şerbeti için :
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

süslemesi için :
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı hindistan cevizi

Tarifi :
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
Çünkü tatlımız sıcak, şerbetimiz soğuk olmalı.
Bunun için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatalım ve kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip ocaktan alalım. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpalım. Sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, irmik ve unu ekleyip güzelce karıştıralım.

Hamuru yağlanmış fırın kabına dökelim.
Önceden ısınmış 200C fırında pişirelim.
Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebiliriz. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartalım. Üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim. Bir bardak yardımıyla tatlımızı daireler şeklinde keselim.

Dairelerden arta kalan hamurları 2 yemek kaşığı kakao ve 1 çay bardağı hindistan cevizi ile karıştıralım. Bu karışımdan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Bu kakaolu toplar kestiğimiz dairelerden daha küçük olmalı. Kakaolu topları daire şeklinde kestiğimiz tatlının üzerine yerleştirelim. Üzerlerine krem şanti, kaymak ya da dondurma ilave ederek servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.