Ana Sayfa > Tatlılar > Prens Tatlısı

(Prens Tatlısı nasıl yapılır)

Prens Tatlısı için kullanılan malzemeler :
750 ml süt
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
6 adet halley
1 su bardağı dövülmüş ceviz
½ su bardağı dondurulmuş vişne

çikolatalı sos için :
½ litre süt
50 gram kakao
3 yemek kaşığı toz şeker

Tarifi :
750 ml sütün içine toz pudingi ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Puding kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Pudingi soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştıralım.
Yarım litre süte, kakao ve toz şekeri ekleyip ocağa koyalım.

Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Daha sonra soğuması için ocaktan alalım ve kabuk tutmaması için sık sık karıştıralım. Bir başka kapta, 1 su bardağı sopuk sütle krem şantiyi çırpalım. Halleyleri küp küp doğrayalım. Bir halleyi 20-25 parçaya bölelim. Puding iyice soğuduktan sonra krem şantiye ekleyip, mikserde kısa süreli karıştıralım.

İçine ceviz, halley parçaları ve vişneleri de ekleyip, kaşıkla şöyle bir karıştıralım. Hazırladığımız karışımı kuplara koyalım. Tatlımızın üzerini hazırladığımız çikolata sosuyla süsleyip buzdolabına kaldıralım. En az 2-3 saat beklettikten sonra servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.