Aşure Güveci için kullanılan malzemeler :
350 gr.kuzu eti
1 soğan
1 çorba k.biber salçası
1 çorba k.domates salçası
2 havuç
1 su b.haşlanmış nohut
1 su b.haşlanmuş fasulye
1 su b.haşlanmış buğday
kereviz sapı
sıvıyağ
tuz,karabiber
su
Tarifi : Güveci ocağa alarak biraz ısıtın. İçine kuzu etini alarak kavurun. Daha sonra üzerine soğanı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulunca üzerine havuçları da ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine haşlanmış nohut, fasulye ve ıslatılmış bir taşım kaynatılmış buğday suyu ile beraber ilave edin. Üzerine kereviz sapı, tuz ve karabiber ekleyerek kapağını kapatın.
Kaynayınca 200 derecelik fırına verin. Lokum gibi olana kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009