Ana Sayfa > Et Yemekleri > Aşure Güveci

(Aşure Güveci nasıl yapılır)

Aşure Güveci için kullanılan malzemeler :
350 gr.kuzu eti
1 soğan
1 çorba k.biber salçası
1 çorba k.domates salçası
2 havuç
1 su b.haşlanmış nohut
1 su b.haşlanmuş fasulye
1 su b.haşlanmış buğday
kereviz sapı
sıvıyağ
tuz,karabiber
su

Tarifi :
Güveci ocağa alarak biraz ısıtın. İçine kuzu etini alarak kavurun. Daha sonra üzerine soğanı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulunca üzerine havuçları da ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine haşlanmış nohut, fasulye ve ıslatılmış bir taşım kaynatılmış buğday suyu ile beraber ilave edin. Üzerine kereviz sapı, tuz ve karabiber ekleyerek kapağını kapatın.

Kaynayınca 200 derecelik fırına verin. Lokum gibi olana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.