Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Donut

(Donut nasıl yapılır)

Donut için kullanılan malzemeler :
3 su b. un
yarım çay b. ılık süt
1/2 çay bardağından az fazla sıvıyağ
yarım p. yaşmaya
3 çorba k. tozşeker
1 çay k. tuz
1 çay b. ılık su
2 yumurta

sosu için:
1 kase marmelat
150 gr. çikolata

üzeri için:
toz yeşil fıstık
pudra şekeri

kızartmak için:
sıvıyağ

Tarifi :
Hamuru için gerekli tüm malzemelerle kulakmemesinden daha yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.bir tepsiye bolca un döküyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlıyoruz ve bu unun içine gömüyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Hamurlar mayalanınca üzerine elimizle bastırıp şekil veriyoruz.ortalarını bir kapak yardımı ile kesip halka şekli veriyoruz. Bir kısmını ise kesmeden bırakıyoruz.

Daha sonra unlarını iyice silkeleyip çok kızgın olmayan yağda ağır ateşte içini çektirerek nar gibi kızartıyoruz. Halka şeklindeki hamurları erimiş çikolataya ardından da toz yeşil fıstığa buluyoruz. diğer hamurlarımızın içine marmelat sıkıp üzerine pudra şekeri eliyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.