Ana Sayfa > Tatlılar > Pişmaniyeli Elma Tatlısı

(Pişmaniyeli Elma Tatlısı nasıl yapılır)

Pişmaniyeli Elma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
6 elma
1 su b. toz şeker
su
gıda boyası
kreması için:
2 su b. süt
2 çorba k. un
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
1 çay b. toz şeker
1 parça damla sakızı

Tarifi :
Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kremayı pişirin.Başka bir tencereye suyu alın.Üzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatın.Elmaların kabuklarını bütün olarak kesin.

Elmaların çekirdeklerini çıkartın.Gıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirin.Servis tabağına pişen elmaları alın.Çekirdek kısımlarını krema ile doldurun.Elmaların üzerine pişmaniye ilave ederek süsleyip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.