Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Malatya Kebabı

(Malatya Kebabı nasıl yapılır)

Malatya Kebabı için kullanılan malzemeler :
350 gram ince bulgur
350 gram kıyma
tuz
karabiber
kızartmak için:
2 yumurta
sıvı yağ

Tarifi :
Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun. Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.

Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.

Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan sonra yeşilliklerle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.