Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Gelin Bohçası

(Gelin Bohçası nasıl yapılır)

Gelin Bohçası için kullanılan malzemeler :
1 tavuk gögsü
1 soğan
3 diş sarımsak
1 kase mantar
2 ç.k. bezelye
1 t.k. un
1 su b.kaşar peyniri rendesi
yeşil soğan
tuz,karabiber
kekik
zeytinyağı

bağlamak için:
yeşil soğan

Tarifi :
Tavuk gögsünü küp küp doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine tavuk gögsünü,doğranmış soğan, sarımsak ve mantarları ekleyip soteleyin. üzerine konserve bezelyeleri ve kabakları de ekleyin. En son unu,tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Yufkaları bir tabak yardımı ile kesip iki yufkayı üst üste koyun. Tavuklu karışımı kestiginiz yufka parçalarına paylaştırın.

Yufkaya kese şekli verip önce sıcak suya daha sonra da soğuk suya atılmış yeşil soğan sapları ile bağlayın.Bu şekilde hazırlanan keseleri tepsiye dizip üstlerine kaşar peyniri rendesi yerleştirin.180 derecede yufkalar ve kaşar peyniri kızarana kadar tutun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.