Ana Sayfa > Tatlılar > Çikolata Soslu Tatlı

(Çikolata Soslu Tatlı nasıl yapılır)

Çikolata Soslu Tatlı için kullanılan malzemeler :
1 Paket kızarmış ekmek
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
50 g margarin
3 kahve fincanı un
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
8 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı su

Tarifi :
Ekmekler bir uygun bir kaba veya tepsiye dizilir, üzerine 2.5 su bardağı su ve şekerden şerbet hazırlanıp dökülür. Bir tencerede margarin, 3 kahve fincanı un kavrulur, üzerine süt ve 3 kahve fincanı şeker eklenir, karıştırılarak pişirilir. Bu karışım Şerbetle ıslatılmış ekmeklerin üzerine dökülür, soğumaya bırakılır. Başka bir tencerede 8 yemek kaşığı şeker, 4 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı un, karıştırılır, üzerlerine 1.5 su bardağı un ilave edilip ocakta pişirilir. Bu kakao sosu da soğuyan kremanın üzerine dökülür ve buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.