Ana Sayfa > Tatlılar > Limonlu Soğuk Dondurma

(Limonlu Soğuk Dondurma nasıl yapılır)

Limonlu Soğuk Dondurma için kullanılan malzemeler :
1 litre süt
1 su b.toz şeker
1 çorba k.salep
2 limon
2 çorba k.toz şeker

Tarifi :
Tencereye süt, 1 su b. toz şeker ve 1 çorba k. salep konularak kısık ateşte kıvamını bulana kadar karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan 1 limon kabuğu rendelenerek bir kaba alınır.

Üzerine 1 limon suyu ve 2 çorba k. toz şeker eklenerek eze eze birbirine yedirilerek limon aroması çıkması sağlanır.

Dondurma kıvamını bulup ocaktan alındıktan sonra hazırlanan limon aroması içine katılarak karıştırılır. Dondurma kalıplarına dökülerek buz dolabında dondurulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.