Ana Sayfa > Tatlılar > Üç Kat Kadayıf

(Üç Kat Kadayıf nasıl yapılır)

Üç Kat Kadayıf için kullanılan malzemeler :
200 gr.tel kadayıf
yarım çay b. sıvıyağ
1 su b.yeşil fıstık

muhallebisi için:
4 su b.süt
1 çorba k.nişasta
1 su b.toz şeker
1 çorba k.un
1 çorba k.kakao

üzeri için:
1 su b.süt
5 çorba k.toz şanti

şerbeti için:
2 su b.toz şeker
1.5 su b.su

Tarifi :
Tel kadayıflar ince doğranarak didiklenir. Sıvıyağ ile harmanlandıktan sonra yarısı tepsinin altına yayılır. Daha sonra üzerine yeşil fıstık serpilir. Kalan kadayıflar da üzerine yayılarak üstüne bastırılarak sıkıştırılır. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirlir. Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır.

Bu arada muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, nişasta, un ve kakao eklenerek karıştırılarak pişirilir. Fırından çıkarılan kadayıfın ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür. Şerbetini çektikten sonra hazırlanan muhallebi de üzerine yayılarak soğumaya bırakılır.

İyice soğuyunca krem şanti, çikolata sos ve yeşil fıstık ile süslenerek buzdolabında iyice soğuyuncaya kadar bekletilir. Çok lezzetli, kadayıfı sürprizli ve misafir ağırlayabilecek bir tatlı.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.