Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Akdeniz Tavası

(Akdeniz Tavası nasıl yapılır)

Akdeniz Tavası için kullanılan malzemeler :
750 gr kabak
250 gr mantar
2 adet soğan
1 diş sarımsak
4 kaşık soya fasulyesi
5 adet domates
1 kaşık limon suyu
1 demet maydanoz
1 tutam tuz

Tarifi :
Kabak ve mantarlarımızı temizleyip enine dilimleyelim. Mantarları limonlu suda bekletip süzelim. Soğan ve sarımsağı temizleyip kıyalım. Domatesleri de soyup küp şeklinde doğrayalım. Ardından bir tencerede soya yağını kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyelim. Kabak, domates, mantar, soya sosu, limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Kabaklar suyunu salınca ateşi kısıp 15-20 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirelim. Sonrada maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.