Ana Sayfa > Tatlılar > Meyveli Ekmek Pastası

(Meyveli Ekmek Pastası nasıl yapılır)

Meyveli Ekmek Pastası için kullanılan malzemeler :
1 paket tost ekmeği
250 gr çilek
250 gr ahududu
3 kaşık şeker

Tarifi :
Ekmeklerin kabuk kısımlarını keserek çıkartalım. Ekmeklerin 3/4′ü ile fırın kabının dibini ve kenarlarını kaplayalım. Aralarında boşluk kalmamasın dikkat edelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye dek ekmekleri kızartalım. Çilekleri ve ahududuları yıkayıp, tencereye aktaralım. Toz şeker ve 1 fincan su ilave edip orta ısıda 10 dakika pişirelim.5 kaşık suyunu bir kaba alıp ayıralım. Kalan meyveleri ve suyu ekmeklerin üzerine yayalım. Kalan ekmeklerle pasta tabanımızın üzerini kaplayalım. Ayırdığımız meyveli suyu üzerinde gezdirip, ekmeklerin üzerine bir ağırlık koyup buzdolabında bir gece bekletelim. Kremşanti ile süsleyip soğuk servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.