Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Mayonez Soslu Karagöz Filetosu

(Mayonez Soslu Karagöz Filetosu nasıl yapılır)

Mayonez Soslu Karagöz Filetosu için kullanılan malzemeler :
2 adet karagöz
1 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
2 kaşık un
1 tutam tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
8 kaşık mayonez
8 damla acısos
2 diş sarımsak
1 adet taze soğan

Tarifi :
Karagöz balığının pullarını kazıyıp filetosunu çıkartalım. Bol su ile yıkayarak havlu kağıt ile kurulayalım. Karagöz filetolarını önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarakta mısır ununa batıralım. Mısır unlu balıkları kızartmak için bir tavaya balıkların yarısını örtecek kadar sıvı yağ koyup, orta ateşte kızdıralım ve ters düz ederek altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım. Mayonez ve capari ile süsleyerek yanında limon dilimleri ile sıcak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.