Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Taze Otlu Piliç Dolması

(Taze Otlu Piliç Dolması nasıl yapılır)

Taze Otlu Piliç Dolması için kullanılan malzemeler :
1 adet piliç
1 kaşık sıvı yağ
6 dilim ekmek içi
1 yarım su bardağı portakal suyu
6 adet taze soğan
1 yarım demet maydanoz
1 yarım demet kekik
1 yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz

Tarifi :
Ekmek içini ufalayalım. Taze soğan, maydanoz ve taze kekiği ince doğrayalım. Derin bir kabın içine ekmek içini, doğradığımız yeşillikleri ve portakal suyumuzu ilave ederek karıştıralım. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirelim.Hazırladığımız harcı, önceden hazırlayıp yıkadığımız pilicin içine dolduralım. Piştiği sırada dışarıya taşmaması için piliçlerimizin ayaklarını bağlayarak doldurduğumuz bölgeye destek yapalım. Fırınımızı 180 derece ısıtalım. Pilicimizi bir fırça yardımı ile yağlayıp fırınımıza koyalım. Yaklaşık 45 dakika pilicimiz altın sarısı renk alıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.