Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Bademli Börek

(Bademli Börek nasıl yapılır)

Bademli Börek için kullanılan malzemeler :
150 gr taze fasulye
1 adet salçalık kırmızı biber
2 adet havuç
1 adet portakal
2 kaşık un
1 adet limon
1 fincan badem
3 kaşık tereyağı
2 su bardağı un
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kaşık toz maya
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Taze fasulyeleri ve kırmızıbiberi ayıklayıp küçük küpler halinde doğrayalım. Tavaya alıp bir miktar sıcak su ve tuz ekledikten sonra 3 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirip süzelim. Sebzeleri kağıt havlu üzerine yayalım. Sonra havucu küp doğrayıp kaynar tuzlu suda hafif haşlayıp süzelim. Portakal ve limonun kabuğunuda ince şeritler halinde kesip sıcak suda 1 dakika bekletip süzüp kağıt havlu üzerine alalım. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Ardından tereyağını eritelim. Yumurtaları ekleyip çırpalım. Mayayı tuz ve şekerle beraber ılık suda eritelim ve unun ortasını açıp mayayı ekleyelim. Yumurtalı karışımı, portakal ve limon kabuklarını ekleyip yoğurduktan sonra üzerini örtüp 15 dakika bekletelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp,oklava ile iyice açalım. Kalıbı yağlayıp un serpip büyükn parça hamuru yerleştirelim. Sebzeleri 2 kaşık unla karıştırıp hamurun üzerine yayalım.İnce açtığımız diğer parça ile tamamını kaplayalım. Bademleri serpip 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirelim. Üstünü alüminyum folyoyla kapatıp 150 dercede 20 dakika daha pişirelim. Ardından dilimleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.