Peches Melba (Peşmelba) için kullanılan malzemeler :
2 yarım konserve şeftali
100 gr dondurulmuş vişne
4 kaşık pudra şekeri
2 kaşık vişne likörü
2 top kaymaklı dondurma
3 kaşık file badem
Tarifi : Vişnelerin buzunu çözdürdükten sonra pudara şekerle ezip püre haline getirelim ve likör ekleyip karıştıralım. File bademleri yağsız olarak rengi dönene kadar teflon tavada kavuralım.Ardından yarım şeftalileri ikiye keselim. İki kişilik kuplara vişne püresini paylaştıralım. İkişer dilim şeftaliyi yerleştirip ortalarına birer top dondurma koyalım ve file bademle süsleyip bekletmeden servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009