Ana Sayfa > Tatlılar > Havuç Tatlısı

(Havuç Tatlısı nasıl yapılır)

Havuç Tatlısı için kullanılan malzemeler :
5 havuç
2 su bardağı toz şeker
250 gram bebe bisküvisi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
tarçın
hindistan cevizi

Tarifi :
Havuçlar rendelenir ve toz şekerle suyunu çekene kadar bir tencerede pişirilir. Piştikten sonra ezilmiş bisküviler, ceviz ve tarçın ilave edilir. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve hindistan cevizine bulandıktan sonra buzdolabında bekletilip soğuk olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.