Ana Sayfa > Tatlılar > Meyveli Krem Brule

(Meyveli Krem Brule nasıl yapılır)

Meyveli Krem Brule için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı süt
2 su bardağı krema
8 adet yumurta
300 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
100 gr frambuaz
5 kaşık esmer şeker

Tarifi :
Süt ve kremayı derin bir tencerede orta ateşte,sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatalım 8 yumurta, vanilya ve pudra şekerini ayrı bir kapta çırpalım. Çırptığımız karışımı, pişirdiğimiz kremaya sürekli karıştırarak ekleyelim. Frambuaz veya böğürtlenleri krembrule kaplarının dibine paylaştırıp,üzerine bruleleri dökelim. 160 derecede ısıtılmış fırın tepsisinin dibine su koyup brule kaplarını yerleştirelim. 50 dakika pişirip soğumaya bırakalım. Buruleleri servis etmeden önce esmer şeker serpiştirip, fırının ızgara konumunda şeker karemala oluncaya kadar tutalım. Soğutmadan servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.