Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ponçik

(Ponçik nasıl yapılır)

Ponçik için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
2 kaşık pudra şekeri
100 gr tereyağı
1 su bardağı süt
1 kaşık maya
1 fincan çilek reçeli
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Unu eleyip ortasını havuz gibi açalım. Mayayı 1 çorba kaşığı su ile sulandıralım. Unun ortasına maya, oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri, süt ve tuzu koyup bir mikser yardımıyla veya elimizle yoğuralım. Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlak toplar yaparak fırın tepsisinde 25 dakika ılık ortmada mayalanmaya bırakalım. Yeterli büyüklüğe ulaştıkklarında fırına atalım. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika altın sarısı enk alıncaya kadar pişirelim. Kremayı çırpalım. Ponçikleri ortalaından ikiye keselim fakat tam koparmayalım. Reçeli ponçiklerin arasına bir bıçak yardımıyla sürelim. Kremayı bir sıkma torbası yardımı ile arasına sıkalım. Üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.