Ana Sayfa > Çorbalar > Muskatlı Balkabağı Çorbası

(Muskatlı Balkabağı Çorbası nasıl yapılır)

Muskatlı Balkabağı Çorbası için kullanılan malzemeler :
300 gr balkabağı
1 adet soğan
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı pirinç
2 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı muskat
1 kaşık dereotu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Önce balkabağını kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım. 1 bardak su ve balkabağını tencereye atıp kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirelim. Soğanı temizleyip kıydıktan sonra pirinci yıkayıp süzelim.Ardından zeytinyağını tencerede ısıtalım, soğanı da ilave edip kavuralım. Üstüne 1 su bardağı ekleyip soğan şeffaflaşıncaya dek pişirelim.Ardından balkabağı, pirinç ve 2 bardak suyu tencereye ilave edip pirinçler yumuşuncaya kadar pişirelim. Sonra hazırladığımız karışımı blenderdean geçirip tencereye alalım ve süt, muskat, tuz, karabiber ilave edelim.Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp dereotuyla süsleyip sıcak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.