Ana Sayfa > Tatlılar > Krem Peynirli Şeftali Tatlısı

(Krem Peynirli Şeftali Tatlısı nasıl yapılır)

Krem Peynirli Şeftali Tatlısı için kullanılan malzemeler :
8 yarım konserve şeftali
180 gr krem peynir
4 kaşık yoğurt
2 çay kaşığı pudra şekeri
2 damla badem esansı
2 kaşık badem
2 dal taze nane

Tarifi :
Krem peynir ve yoğurdu bir kasede çırpalım. Badem esansı ve pudraşekeri ekleyip karıştırmaya devam edelim. Konserve şeftalilerin suyunu süzüp tabağa dizelim. Yoğurtlu kremayı da şeftalilerin üzerine paylaştıralım. Sonra buzdolabında 30 dakika dinlendirelim. Soyulmuş bademleri teflon tavada hafifçe kavurup soğuyunca kremanın üzerine dizelim ve hemen servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.