Ana Sayfa > Tatlılar > Çikolatalı Ve Benyeli Mus

(Çikolatalı Ve Benyeli Mus nasıl yapılır)

Çikolatalı Ve Benyeli Mus için kullanılan malzemeler :
125 gr margarin
2 kaşık toz şeker
1 su bardağı un
3 tane yumurta
2 tutam tuz
2 su bardağı krema
3 kaşık pudra şekeri
1 tutam tarçın
200 gr bitter çikolata
1 yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
4 kaşık jöle
3 kaşık iri doğranmış fındık

Tarifi :
Öncelikle benye hamuru için su ve margarini tencerede kaynatıp tuz ve tozşeker ilave edelim. Su kaynayınca unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyelim. 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirip ocaktan alalım. Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştıralım. Hamuru da düz uçlu sıkma torbasına dolduralım ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıkalım. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirdikten sonra hamurları enlemesine ortadan ikiye keselim.Ardından çikolatayı benmari usulü eritelim. Yumurta sarılarını bir kasede tozşekerle iyice çırpıp sütü azar azar yedirerek ilave edelim. Koyu bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Çikolata ve vanilyayıda ekleyip 3-4 dakika daha karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp jöleyi ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım. Arada bir karıştırarak oda ısısında soğumaya bırakalım.Daha sonra iki yumurta akını 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp süt kremasına ilave edelim. Karışımı çikolatalı kremaya azar azar yedirerek ilave edelim.Benyelerin içi için de 1 bardak kremayı 1 kaşık pudraşeker ve tarçınla çırpıp yarısını hazırladığımız benyelerin içine ilave edelim. Kalanı 6 servis kasesine paylaştıralım. Çikolatalı kremanın yarısını ilave edelim ve birer benye ekleyip kalan çikolatalı kremayla kaplayalım. Fındık serpip üç benye ile süsleyelim. Buzlukta 2 saat bekletip üzerine pudraşeker serpelim ve servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.